31 maja 2024

Fundacja MOST realizuje krajową edycję programu inkubacyjnego dla startupów cyfrowych – EIT Digital Venture Incubation Program

Fundacja MOST z dumą ogłasza rozpoczęcie realizacji w Polsce prestiżowego programu inkubacyjnego dla startupów cyfrowych – EIT Digital Venture Incubation Program.

EIT Digital Venture Incubation Program to inicjatywa skierowana do młodych przedsiębiorstw działających w branży technologicznej i cyfrowej, które są na wczesnym etapie rozwoju. Program ma na celu wspieranie innowacyjnych pomysłów poprzez zapewnienie uczestnikom dostępu do wiedzy eksperckiej, wsparcia mentorów oraz możliwości nawiązywania kontaktów z kluczowymi graczami na rynku.

Uczestnicy programu mogą liczyć na:

• Intensywne szkolenia i warsztaty prowadzone przez ekspertów z branży,
  • Indywidualne wsparcie mentorów w zakresie rozwijania modelu biznesowego, strategii rynkowej oraz technologii,
  • Dostęp do sieci kontaktów EIT Digital, która obejmuje inwestorów, partnerów przemysłowych oraz instytucje badawcze,
  • Finansowanie w formie dotacji, które umożliwią dalszy rozwój projektów.

Fundacja MOST, jako operator programu w Polsce, zapewnia uczestnikom pełne wsparcie merytoryczne, umożliwiając im rozwój na lokalnym rynku i przygotowanie do ekspansji międzynarodowej.

Więcej informacji o EIT Digital Venture Incubation Program można znaleźć na oficjalnej stronie: eitdigital.eu/venture-incubation-program